07 tammikuuta 2018

JOULUSEIMIASTELMA - TALLIN SEINÄ

Työ: Jouluseimiasetelman tallin seinä
Aika: Talvi 2017

Vko 49

Suunnittelu ja materiaalit

Tallin seinän suunnittelu alkoi referenssikuvien etsimisellä. Kävimme myös läpi jo aiemmin etsimiämme esimerkkikuvia ja lähdimme niiden pohjalta suunnittelemaan seinää. Tallin seinään haluttiin pieni n. 2-3 laudan levyinen sivuseinä sekä kapea katto. Seinän haluttiin olevan mahdollisimman kevyt.

Kartoitimme minkälaisesta materiaalista seinä voitaisiin toteuttaa ja se päätettiin tehdä 25x125x4510 mm kokoisesta kuusilaudasta. Tallin seinästä tehtiin 2 metriä leveä ja sen korkein kohta oli 1,4 m korkea.


Toteuttaminen

Tallin seinän rakennus

Sahasimme tallin seinään tulevat laudat yhdessä työtoverini kanssa. Koska tallin seinästä haluttiin mahdollisimman kevyt, halkaisimme seinään tulevat laudat. Kiinnitimme työtoverini sahaamat tukipuut tallin- ja sivuseinän taakse liimalla ja ruuveilla. Seuraavaksi muotoilin tallin seinän sahaamalla sen pistosahalla. Sahasin seuraavaksi tukikappaleen ja kiinnitimme sen yhdessä työtoverini kanssa liimalla ja ruuveilla tallin seinään kiinni. Sivuseinä kiinnitettiin 3 ruuvilla tähän tukikappaleeseen kiinni.
Tallin seinä sahattuna ja sivuseinä
kiinnitettynä
Katto

Tallin seinän katto koostui kolmesta vierekkäisestä laudasta, jotka kiinnitettiin yhteen ruuvaamalla ne ohuempiin tukikappaleisiin kiinni. Seinän kulmat olivat oikealla puolella 12 ° ja vasemmalla puolella 18 ° ja sahasin katon lautojen päät näihin kulmiin. Ennen kuin katot pystyttiin laittamaan paikoilleen, sahasimme tallin katonrajaan tuet ja tukikappale seinään korkeimpaan kohtaan. Työtoverini sahasi vielä tallin vasemmalle puolelle tukikappaleen tasapainottamaan seinää. Tämän jälkeen katot saattoi asettaa paikoilleen ja ruuvata kiinni.

Tallin seinän kattokappaleet

Viimeistely ja maalaus

Viimeistelynä levitin tallin seinän takapuolelle saumakohtiin liimaa lisäämään kestävyyttä. Hioin läpi tulleiden ruuvien kärjet tasaisiksi metalliviilalla ja tämän jälkeen seinä oli valmis maalattavaksi.

Tallin seinä maalattiin vaaleankeltaisella maalilla. Maali oli tehty Ykköspohjaan ja se oli sävytetty väripastoilla. Viimeiseksi pintakäsittelimme työtoverini kanssa seinät sävytetyllä lakalla. Pyyhimme rätillä pintoja tuomaan seinään ajanpatinan tuntua.

Maalausta vaille valmis seinä
Valmis tallin seinä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti