24 huhtikuuta 2017

KIRJASTON RAKETTI - VANEROINTI

Työ: Kirjaston lukunurkkaus
Aika: Kevät 2017


Vko 08

Sisäpuolen vanerointi
20 - 21 helmikuuta 2017
Vaneroimme ovellisen rungon sisäpuolen toisen luokkalaisen kanssa. Kooleihin laitettiin liimaa ja 4 mm, 1220 x 2440 koivuvanerilevy aseteltiin paikoilleen ja kiinnitettiin keskeltä kiinni puristimella. Tämän jälkeen toinen painoi vanerilevyn kiinni runkoon ja toinen ampui niittipyssyllä vanerin kiinni runkoon. Seuraavana päivänä mm. avustin luokkalaisiani heidän raketin puoliskon ulkopuolen vaneroinnin kanssa.

Sisäpuolen vanerointi


Toisen raketin puoliskon vanerointi
Jyrsintä
22 helmikuuta 2017
Rungon sisäpuolen vaneroinnin jälkeen jyrsittiin käsijyrsimellä rungon reunat, mistä vaneri oli mennyt yli. Jyrsinnän jälkeen reunat vielä hiottiin kevyesti käsihiomapaperilla.

Reunojen jyrsintä

Rungon suoristaminen ja hionta
23 helmikuuta 2017
Aloitimme oman raketin puoliskon rungon suoristamisen, runko oli teko vaiheessa taipunut hieman, joten kiinnitimme sen vastakkaisista reunoista maahan kiinni pakottaen sen näin suoraan. Luokkalaisemme myös teki meidän rungon puoliskoon ikkunoiden tukipalat ja liimasi ne kiinni runkoon. Tämän jälkeen hän porasi vanerista reiät läpi, jotta ulkopuolen vaneroinnin jälkeen löydämme sisäpuolelta ikkunan paikan.
Pääsin myös hiomaan rungon kooleja nauhahiomakoneella. Kaikki vähänkin koholla olevat kohdat hiottiin, jotta vanerilevy asettuihi mahdollisimman tasaisesti runkoon kiinni.

Rungon suoristaminen
Ikkunan tukipalat
Rungon hionta

Vko 10

Ulkopuolen vanerointi
06 maaliskuuta 2017
Vaneroimme luokkalaiseni kanssa ovellisen puoliskon ulkopuolen. Hän sahasi tarkistuspyörösahalla saumalevyn ja oven viereen tulevan vanerilevyn oikean kokoisiksi ja minä kiinnitin sauman kohdalle tulevat koolit paikalleen. Ulkopuoli vaneroitiin samalla tavallava kuin sisäpuolikin. Ensin kooleihin levitettiin liima, toinen painoi vaneria ja toinen ampui niittipyssyllä vanerin kiinni.

Ulkopuolen vanerointi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti