11 huhtikuuta 2017

KIRJASTON RAKETTI - SUUNNITTELU JA PIENOISMALLI

Työ: Kirjaston lukunurkkaus
Aika: Syksy 2016


Suunnittelu

2016, Vko 40 - 44

Saimme syksyllä 2016 asiakastyöksi suunnitella ja toteuttaa kirjastolle raketti-teemainen satunurkkaus, jonka sisällä voisi pitää esim. satutunteja lapsille.

Raketista kehiteltiin erilaisia pienoismalleja, joista asiakkaan mieleen oli pysty suuntainen raketti, joka olisi 1/3 osaa auki. Raketin kooksi sovimme halkaisijaksi 2,5 m ja korkeudeksi 4-5 m.

Pienoismallit toteutettu 1:25 mittakaavassa (10 cm = 2,5 m).

Piirustuksiani 05 - 07 lokakuuta 2016SketchUp -ohjelmalla tehdyt
raketitTekijä: Iina
Tekijä: Iina

Tekijä: Elmo
Tekijä: Pinja L.Pienoismalli

2016, Vko 46 - 49

Lopullisen raketin halkaisijaksi sovimme asiakkaan kanssa 2,5 metriä ja korkeudeksi niin suuri kuin tila sallii eli 4,5 m. Raketin rungon korkeus oli 2,5 m ja kuvun korkeus 2 m.

Kun koko ja muoto olivat selvillä lähdimme kaikki tekemään pienoismallia. Minä jatkoin raketin sisäpintojen kanssa. Raketin sisäpuolen seiniä suunniteltiin valkoisiksi ja lattiaksi turkkipelti -kuvioista lattiamattoa. Suunnitelmiin kuului myös kuusikulmaisia sinisiä kirjahyllyjä ja ikkunoita sekä harmaa komentokeskus. Komentokeskuksen ohjauspaneelin tein puusta, jonka sitten maalasin harmaaksi. Ohjauspaneelin ruutu on sahattu läpinäkyvästä pleksistä. Suunnittelin myös raketin oveen tulevia kuviota ja varoituskolmioita.

Pienoismalli sisältä
Pienoismalli ulkoa
Ovi sisältä
Ovi ulkoa
Ohjauspaneeli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti