23 lokakuuta 2016

NÄYTTELY - TINTAMARESKI

Työ: Tintamareski
Aika: Syksy 2016Tintamareskin (230 cm x 175 cm) kasaaminen toteutettiin samalla tavalla kuin mainoskyltti eli taustalevy koottiin 2 kpl 15 mm vanerilevyistä ja 39 mm x 66 mm x 3000 mm kertopuusta tehdystä kehyksestä.

Meille toimitettu tuloste oli ensimmäisellä kertaa liian pieni ja toisella kertaa liian suuri niinpä tintamareskia suurennettiin. Tintamareskin alareunaan ja sivulle tehtiin jatkopalat vanerista ja kertopuusta. Suurennuksen jälkeen uudet mitat olivat 250 cm x 192 cm.

Yhteisen aivoriihen jälkeen päädyimme siihen tulokseen, että kasvot kiinnitettäisin magneeteilla ja kahvoilla kiinni tintamareskiin (kuvat 8 - 9). Luokkalaisemme testasivat kasvojen irti sahaamista pistosahalla ja sahasivat myös tintamareskista kasvot irti (kuva 7) .

Tintamareskin kahvat teimme kertopuusta vannesahalla muotoilemalla  ja reunahiomakoneella hiomalla. Kahvaan tehtiin pylväsporakoneella sopivat kolot magneeteille, jotka tarttuivat tintamareskiin upotettuihin metallipaloihin.

Valmis tintamareski kuljetettiin ja pystytettiin pihamaalle. Tintamareskin tukena käytettiin 4 kpl kiiloja (kuva 10). Kaksi tintamareskin taakse kiinni kehtykseen ja kaksi tukipuihin.

Tintamareskin kokoamista
Kittausta, hiomista ja maalausta

Tintamareskin jatkopala
Printti kiinnitettynä tintamareskiin
Kasvojen sahaamista irti taustasta
Kiinnitys tekniikka tintamareskissa
Valmis tintamareski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti